Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!‘

Geplaatst op 1 oktober, 2016

In samenwerking met De Vlinderstichting is De Groene Koepel het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!‘ gestart. Dit project richt zich op twee verschillende doelgroepen: de beheerders van kampeerterreinen en de kampeerders die deze terreinen bezoeken. Beheerders, omdat de kampeerterreinen nu wel deels ‘groen’ zijn, maar het nectaraanbod kan zoveel beter. Door specifieke beplanting aan te bieden, kunnen beheerders concreet aan de slag met het vlindervriendelijker maken van hun terrein.

vlinder

Kampeerders kunnen op bijbehorende vrolijk geïllustreerde info-borden lezen welke planten er staan, waarom deze goed zijn voor vlinders en hoe je dat zelf kunt toepassen. Zij kunnen daarmee bijvoorbeeld aan de slag in hun tuin of op het schoolplein; zo ontstaat steeds meer vlindervriendelijk gebied in ons land.

Binnenkort krijgt u meer informatie over dit project en wat de mogelijkheden voor u zijn om uw terrein fijner te maken voor vlinders.