Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Naar een chemievrij onkruidbeheer op recreatieterreinen

Geplaatst op 6 december, 2016

Met de ondertekening van de Green Deal Gewasbeschermingsmiddelen heeft RECRON samen met Landal GreenParks, Centerparcs, HISWA en Roompot eind 2015 de eerste stap gezet om op termijn het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen op recreatiebedrijven vergaand terug te dringen. Uiteindelijk moet in 2020 de sector helemaal chemievrij zijn, wat zal inhouden dat chemie nog slechts zal worden ingezet in die situaties waarin andere effectieve middelen en methoden tekort schieten. Stichting De Groene Koepel onderstreept dit besluit uiteraard. Wat ons betreft stopt het gebruik van (voor het milieu schadelijke) gewasbeschermingsmiddelen zo snel als mogelijk. Wilt u meer weten over dit onderwerp, verwijzen wij u graag naar de website van de Recron en de website Onkruid Vergaat. Binnenkort komen wij nog uitgebreider op dit onderwerp terug.