Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Vlindervriendelijke tuintjes

Geplaatst op 26 januari, 2017

Hoewel het de laatste jaren iets beter lijkt te gaan, hebben de vlinders het nog steeds zwaar in Nederland. Bijna de helft van de vlindersoorten gaat achteruit. Ook hele gewone soorten zoals de dagpauwoog en de argusvlinder nemen steeds verder in aantal af. Onderzoek heeft uitgewezen dat met name het nectaraanbod de laatste decennia sterk is afgenomen. Niet alleen vlinders, maar ook bijen kunnen steeds minder voedsel vinden.

Vlinder op bloem.

Samen met de Vlinderstichting start De Groene Koepel dit jaar met een project voor het vlindervriendelijker maken van kampeerterreinen. Doet u ook mee? Dan ontvangt u praktische tools waar u direct mee aan de slag kunt gaan. Denk hierbij aan een pakket vaste planten voor een aparte vlindertuin en een vrolijk geïllustreerd informatiebord, met informatie over gebiedsspecifieke vlinders en natuurvriendelijk beheer. Ook komt er een app voor vlinderwaarnemingen en worden natuuractiviteiten georganiseerd.

Binnenkort krijgt u een e-mail met uitgebreidere informatie over de inhoud van het project en hoe u zich kunt aanmelden. En natuurlijk besteden we er tijdens het jaarcongres op 23 maart uitgebreid aandacht aan. We hopen op veel leuke vlindertuintjes bij de Trekkershutten!