Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Overnachtingscijfers – resultaat van 2016?

Geplaatst op 23 februari, 2017

Na herhaalde oproepen hebben 52 van de bijna 250 aangesloten bedrijven de overnachtingscijfers ingevuld. Het is lastig om op basis van deze beperkte cijfers een idee te krijgen over hoe populair de Trekkershutten zijn. We vertellen u graag over de resultaten van ons netwerk, maar dat doen we uiteraard het liefst op basis van betrouwbare cijfers.

Resultaten tot nu toe
Wat we met de tot nu toe geleverde cijfers kunnen zien, is dat de verschillen in bezettingsgraad behoorlijk groot zijn, afhankelijk van de soort Trekkershut en de locatie. Duidelijk komt naar voren dat de Trek-in het nog steeds heel goed doet, met een gemiddelde van 130 boekingen per jaar. Daarna komen de vijfpersoonshutten met toilet; deze zijn gemiddeld 104 nachten bezet. Voor de overige Trekkershutten is er geen echte lijn in populariteit te trekken. De cijfers hiervan variëren enorm. Als we alles optellen, komen we uit op een gemiddelde van 87 overnachtingen per jaar. Maar of dit veel zegt?

Backend?
We vragen u dan graag nog een keertje om toch echt de overnachtingscijfers van uw Trekkershut(ten) in 2016 door te geven. U hoeft dit slechts één keer per jaar via de backend van uw bedrijfspagina te doen. Hier leest u de e-mail met de uitleg. Heeft u de logingegevens niet meer bij de hand, belt of mailt u ons gerust. Wij geven u dan een nieuw wachtwoord.

Onderzoek naar reserveringssysteem
Daarentegen is de enquête over het reserveringssysteem door meer dan honderd van u ingevuld, waarvoor dank! Ook de vragenlijst die we aan gasten hebben voorgelegd, heeft interessante cijfers opgeleverd. Op basis daarvan hebben we een goed overzicht van de wensen van gast en ondernemer.

Ondertussen zijn we bezig om de (technische) mogelijkheden te onderzoeken en de financiële haalbaarheid hiervan. We hopen dit voorjaar een keuze te kunnen maken. Daarna zetten we de eerste stappen naar een systeem om de gasten een gemakkelijke manier te kunnen bieden om een Trekkershut naar hun wens te zoeken en boeken. We houden u hiervan uiteraard op de hoogte.