Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Vernieuwde en definitieve richtlijnen

Geplaatst op 24 februari, 2017

In de afgelopen twee jaar zijn de richtlijnen voor de Trekkershutten en het netwerk stap voor stap aangepast aan de wensen van de huidige gasten en ondernemers. In december 2016 zijn ze definitief vastgesteld, zie deze PDF. De wens van de gast naar iets bijzonders en het belang van ondernemers om zich te onderscheiden, zijn het uitgangspunt geweest om de Richtlijnen te vereenvoudigen. Het concept Trekkershut blijft uiteraard bestaan: Een Trekkershut is een eenvoudige hut van hout en per nacht te boeken. Ideaal voor een overnachting tijdens de trektocht of een kort uitstapje!

Veranderingen met ‘vroeger’
Bent u al lang met uw Trekkershut aangesloten, nog bij Stichting Trekkershutten Nederland of bij het netwerk van Dienst Toerisme Vlaanderen? We horen van veel van u dat de grootste verandering vooral met de versoepelde eisen voor erkenning te maken heeft: u kunt nu zelf veel meer bepalen wat u in uw Trekkershut inbrengt. Doordat uw gasten op onze website precies kunnen zien wat er in uw hut aanwezig is, kunt u uw Trekkershut volgens uw eigen ideeën inrichten. Ook is er geen strikt maximum meer gesteld aan het aantal overnachtingen per boeking. Uiteraard adviseren wij een Trekkershut nog steeds voor kort verblijf.

De belangrijkste reden voor deze wijzigingen is dat in de veranderende recreatiemarkt het aantal gebruikers van het eerste uur afneemt en er nieuwe doelgroepen bij komen. Met deze vernieuwde Richtlijnen houden we het netwerk van Trekkershutten in de Benelux aantrekkelijk voor een grote groep mensen.