Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten
Strandstoelen bij Trek-in

Deel dit bericht

Tiny Houses om uit te proberen

Geplaatst op 30 maart, 2018

collage van Trekkershutten die je kunt uitproberen als Tiny House

De beweging van Tiny Houses is niet meer weg te denken. Steeds meer gemeenten bieden plaats aan de opvallende kleine huisjes. Droom jij ook wel eens om dichter bij de natuur te gaan wonen en je ecologische voetstap te verkleinen? Dan zijn Trekkershutten uitermate geschikt om eens uit te proberen hoe het voelt in een klein maar fijn huisje.

Tiny Houses zijn geen recreatiewoningen, maar bedoeld voor permanente bewoning van een duurzaam klein huisje. De omvang en uitstraling komen overeen met sommige Trekkershutten. In het netwerk van Trekkershutten zijn er in bijna de hele Benelux Trekkershutten te vinden met voorzieningen als keukentje en badkamer. Door eens een keertje te overnachten in een Trekkershut kun je ervaren of je de stap naar kleiner wonen durft te zetten. 

 

Tiny House beweging
De Tiny House beweging heeft zijn oorsprong in Amerika. In 1997 lanceerde architect Sarah Susanka haar boek The not so Big. Het was een instant succes en het was meteen duidelijk dat haar boek een gevoelige snaar raakte bij het Amerikaanse publiek. Haar hoofdmotto is: Bouw beter, niet groter. Ze is een groot voorstander van duurzamer leven met minder spullen. Het idee daarachter is: wat goed is voor jou, is ook goed voor de planeet. Susanka won een flink aantal prestigieuze prijzen en mocht zelfs bij Oprah aanschuiven in haar show [bron: www.tinyhousenederland.nl].