Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Natuurbrand voorkomen

Geplaatst op 26 juli, 2018

Met de huidige enorme droogte, die naar het zich laat aanzien ook nog wel even gaat duren, is het belangrijk uw gasten te wijzen op de risico’s van natuurbrand. U heeft waarschijnlijk al (lang) een stookverbod ingesteld (heeft u die mededeling ook op een centrale plek opgehangen?). Maar er zijn meer risico’s: denk aan niet roken, brand door een hete uitlaat/katalysator van een auto en gevaar door rondzwervend glas (en, zoals wij onlangs uit het nieuws konden vernemen, zelfs plastic flesjes). Om uw gasten aan te sporen tot voorzichtigheid, kunt u de door de brandweer opgestelde folder en poster “voorkom natuurbrand” gebruiken, die wij op het beheerdersportal hebben gezet. Voor u als terreineigenaar is het Praktijkadvies “Risicobeheersing Natuurbranden” (VBNE.nl – 2015) een onmisbaar document. Wij hopen uiteraard dat het allemaal bij preventie blijft!