Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Gastvrij is óók asbestvrij

Geplaatst op 1 oktober, 2018

Afbeeldingsresultaat voor asbest herkennen

U heeft het beste met uw gasten voor. Het beperken van gezondheidsrisico’s behoort dan ook tot één van uw belangrijke taken. Bevat uw Trekkershut nog asbesthoudende materialen? Wacht niet tot 2024 (wanneer waarschijnlijk een algeheel verbod wordt ingevoerd), maar neem nú al maatregelen om waar nodig asbest te verwijderen. Niet alleen bewerkt/beschadigd asbest levert gezondheidsrisico’s op. Ook (op het oog) onbeschadigde oudere asbestdaken, die aan weer en wind staan blootgesteld, geven een aanzienlijk hogere kans op het vrijkomen van asbestvezels. Op de website van de Rijksoverheid staat een stappenplan, waarmee u o.a. beoordeelt welk asbest u met rust kunt laten, en welk asbest gevaar oplevert. U vindt hier ook alle informatie over de subsidiemogelijkheden. Nog belangrijk om te weten dat particulieren maximaal 35 m2 (per perceel) onder voorwaarden zelf mogen verwijderen. Voor u als ondernemer geldt dat niet.