Gezellig kamperen in de regen op Duynparc Soest

Het was de warmste juni ooit, maar ondertussen is het juli en precies op de dag dat ik in een van de Trekkershutten op Duynparc Soest slaap, valt de regen met bakken uit de lucht. Gelukkig heb ik goed gezelschap; een vriendin die tegenwoordig op IJsland woont is even thuis en we hebben dus meer dan genoeg om bij te kletsen.

 

Rond lunch spreken we af in Amersfoort om wat te eten en uiteindelijk nog even met een lekkere kop koffie te schuilen voor de enorme blauwe vlek die volgens Buienradar over de stad – en eigenlijk het hele land – heen trekt. Wanneer het opklaart nemen we de bus richting Soest en binnen tien minuten al stappen we uit op enkele tientallen meters van Duynparc Soest.

Bossen en alpaca's

Het is druk bij de receptie, maar dat is geen ramp met alle interessante flyers van de omgeving die we door kunnen bladeren. Lange wandelingen door de duinen en verschillende zomerse evenementen, zoals een buitenluchtbioscoop (helaas vorige week), trekken onze aandacht. Even duimen dus dat het weer verder opklaart en we het natuurgebied om de hoek kunnen ontdekken.

 

De 4-persoons Trekkershut is knus, maar tegelijkertijd zeker ruim genoeg (met twee). Zelfs als het regent kun je heerlijk buiten zitten, onder het afdakje. We hebben eigen slaapzakken en kampeergerei mee, wat het kampeergevoel vergroot – maar dan wel lekker warm én op een echt bed. Met regen op het dak en alleen maar groen wat we door het raam zien mogen we niet klagen.

 

Ver weg

We lezen wat, spelen een spelletje, kletsen enorm veel en genieten vooral van de rust en de tijd die we weer eens samen hebben. Zelf ben ik op slechts een klein uur afstand van mijn huis in Utrecht, maar het voelt alsof we veel verder weg zijn.

Was het mooier weer geweest, had ik sowieso ge(tafel)tennist of het zwembad getest, die wandeling gemaakt en nog veel meer met de alpaca’s (!) geknuffeld. Gelukkig is eten bij Het Duynhuys, op kruipafstand van de Trekkershutten, ook met minder mooi weer een prima idee. Iets sjieker dan de barbecue voor de hut die we eigenlijk in gedachten hadden, maar gezellig en ontzettend lekker.

Met de buik vol kruipen we in onze slaapzak en kletsen nog even door. Om vervolgens heerlijk te slapen en alvast plannen te maken om nog eens terug te keren naar deze mooie plek, hopelijk wanneer het weer ook een beetje meewerkt.

         

3w Media Eindhoven
Fiets
a