GA JE OP FIETS- OF WANDELVAKANTIE?

Overnacht onderweg in Trekkershutten!

Op een fiets- of wandelvakantie geniet je extra van je omgeving. De reis is het doel. Omdat je langzaam door het landschap trekt, zie, ruik en hoor je meer. Even uitrusten bij die bijzondere boerderijwinkel of op dat picknickbankje met uitzicht over de hei. Je ontmoet nieuwe mensen én dieren. Schoot daar niet een eekhoorn weg?

En aan het eind van de dag overnacht je in een Trekkershut.

Een Trekkershut past precies bij de sfeer van een fiets- of wandelvakantie, zonder dat je al te veel hoeft mee te nemen. Alle Trekkershutten staan op (natuur)campings, jachthavens of landgoederen en zijn per nacht te boeken. Je hebt het comfort van een huisje én je geniet van het buitenleven.

Routes

Om het je gemakkelijk te maken hebben we een paar fietsroutes uitgezet tussen Trekkershutten. Zo kun je fietsen langs de Maas, (schier)eilandhoppen in Zeeland of een rondje trappen om het IJsselmeer. Je kunt zelf bepalen welke afstand je per dag wilt fietsen.

Wil je liever zelf een route uitstippelen? De meeste Trekkershutten liggen in de buurt van landelijke fietsroutes en wandelpaden. Op de terreinpagina kun je zien bij welke route(s) een bepaalde Trekkershut ligt.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Kies de Trekkershut die bij je past

Er zijn verschillende typen Trekkershutten en ook de locaties waar ze staan verschillen onderling. Hou je van rustige natuurcampings of overnacht je het liefst op een plek waar een eetgelegenheid in de buurt is? Je vindt deze informatie allemaal op de terreinpagina’s van de hutten.  

Ook de hutten zijn niet allemaal hetzelfde. Er zijn basic Trekkershutten en Trekkershutten met meer comfort.  

Basic Trekkershutten

In een basic hut vind je de basisbenodigdheden voor een fijn verblijf: bedden met hoofdkussens, zitgelegenheid, licht en elektriciteit (en vaak meer). Een slaapzak, kussensloop en onderlaken breng je zelf mee. Je maakt gebruik van het sanitair op de camping en water haal je met een jerrycan.Bij vertrek laat je de hut bezemschoon achter.   

Bekijk alle Basic-hutten

Comfort Trekkershutten 

Wil je liever je eigen sanitair in of bij de hut, kies dan voor een Trekkershut uit de comfortklasse. Je hebt dan in elk geval een eigen toilet en soms ook een douche. Er is stromend water en vaak een keukentje of gootsteen.  

In het kenmerkenoverzicht bij elke Trekkershut kun je zien wat er aan inventaris aanwezig is. Met de extra zoekfilters op de zoek-en-boekpagina kun je zelf nog meer zaken selecteren die je graag in je Trekkershut aantreft.  

Bekijk alle Comfort-hutten

Vooraf boeken 

Wil je onderweg overnachten in een of meerdere Trekkershutten, dan raden we je aan om de hutten vooraf te boeken. Dan weet je zeker dat je aan het eind van je fiets- of wandeldagkunt neerstrijken in je eigen, fijne hut. Tijd om uit te rusten!3w Media Eindhoven
Fiets
a