Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Terug naar zoeken Nieuwe zoekopdracht

Natuurkampeerterrein De Landerij Grindweg 155, 8483 JM Scherpenzeel, Friesland

Gemiddelde waardering
1 beoordelingen
Schrijf een review

Terreininformatie

Natuurkampeerterrein De Landerij grenst direct aan het schitterende moerasgebied Rottige Meenthe. De Landerij is een uitstekende uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en kanotochten door dit gebied.

25 toeristische plaatsen · 1,1 hectare · 2 Trekkershut(ten)

Open:
01/04-31/10
Telefoonnummer:
+31 (0)527-261899
Bij geen gehoor:
+31 (0)6-20176317
E-mailadres:
info@delanderij.nl
Website:
http://www.delanderij.nl

Trekkershutten die aan uw zoekopdracht voldoen

Trekkershut 1

  • honden niet toegestaan
  • kooktoestel

Deze Trekkershut is geschikt voor 4 personen.

Koelkast aanwezig.

Bedlinnen: € 6,00
Toeristenbelasting: € 0,50

Hoogseizoen: € 40,00

Laagseizoen: € 40,00

Reserveer nu!

Trekkershut 2

  • honden niet toegestaan
  • kooktoestel

Deze Trekkershut is geschikt voor 4 personen.

Koelkast aanwezig.

Bedlinnen: € 6,00
Toeristenbelasting: € 0,50

Hoogseizoen: € 40,00

Laagseizoen: € 40,00

Reserveer nu!

Informatie over dit terrein

Omgeving

Het kampeerterrein grenst direct aan natuurgebied de Rottige Meenthe. Dit schitterende moerasgebied ligt in het verlengde van de Weerribben. De Landerij is een uitstekende uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en kanotochten door dit gebied. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Friese Merengebied of de oude Zuiderzeeplaatsjes. Meer informatie

De Landerij heeft 25 staanplaatsen, 2 Trekkershutten en een groepsaccommodatie en ligt direct aan natuurgebied De Rottige Meenthe en aan de Zuiderzeeroute. Het Natuurkampeerterrein is ruim opgezet met kleine afgescheiden staanplaatsen en wat grotere veldjes.

Midden op het kampeerterrein ligt een gemeenschappelijke groententuin en er staan diverse fruitbomen. Hier mogen gasten hun eigen maaltje verzamelen. Ook is er een knusse schuilhut met waterkoker en koffiezetapparaat. De sanitaire voorzieningen zijn netjes maar eenvoudig.

Direct achter de camping loopt "Het Voetpad"; een fiets- en wandelpad dat onder andere deel uitmaakt van de Zuiderzeeroute (LAW netwerk). Ook kun je direct achter de camping in de kano stappen en het gebied in peddelen.

Kamperen kost € 7,50 per persoon per nacht en elektra kost € 2,50 per nacht. Kinderen t/m 12 jaar mogen voor 4 euro per nacht kamperen. Reserveren voor de camping is alleen nodig voor het Hemelvaartweekend. De 4-persoons Trekkershutten hebben een stapelbed en een slaapbank. Het kleine keukentje heeft een koelkast en een tweepits gasstel. De Trekkershut kost 40 euro per nacht.

De camping ligt tussen de plaatsen Kuinre en Wolvega, midden tussen de natuurgebieden de Rottige Meente en de Weerribben. Deze gebieden vormen samen een groot laagveenmoeras dat is ontstaan in de 18e, 19e en het begin van de 20e eeuw als gevolg van de turfwinning. Het gebied is grotendeels opengesteld voor publiek. Er kan schitterend worden gekanood, gefietst en gewandeld. Extra aandacht verdient het plaatsje Giethoorn. Giethoorn, met vele grachtjes, bruggetjes en meren, wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd. Een bezoekje aan één van de oude Zuiderzeedorpjes in de buurt zoals Lemmer, Blokzijl, Vollenhove en Urk is ook zeker de moeite waard. Lemmer is overigens een populair watersportplaatsje. Hiervandaan trekken vele bootjes het Friese Merengebied in.

 • Natuur-kampeerterrein

Terrein

Midden op het kampeerterrein ligt een gemeenschappelijke groententuin en er staan diverse fruitbomen. Ook is er een knusse schuilhut en een bakhuisje. De sanitaire voorzieningen zijn netjes maar eenvoudig. Direct achter de camping loopt een fiets- en wandelpad dat onder andere deel uitmaakt van de Zuiderzeeroute (LAW netwerk). Ook kun je direct achter de camping in de kano stappen.

Fietsers Welkom!

Route

Neem de N351 tussen Emmeloord en Wolvega. Deze aanhouden totdat je kunt afslaan naar Scherpenzeel. Rij het dorp in en na 200 m ligt De Landerij aan de rechterkant. Rechts naast de groepsaccommodatie loopt de oprijlaan naar het kampeerterrein.

Bereken uw route · Bekijk de locatie op de kaart

Contactgegevens

Han van Wegen
Grindweg 155
8483 JM Scherpenzeel
Friesland

Tel: +31 (0)527-261899
Bgg: +31 (0)6-20176317
info@delanderij.nl
http://www.delanderij.nl

Duurzaam beheer

Waterbesparende douches · Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

Kenmerken van dit terrein

 • zwemgelegenheid op, of in de buurt van, terrein
 • afstand halte openbaar vervoer / afstand 0,0 

Routes in de buurt

8/0,0 LAW-route / afstand 22/0,0 LF-route / afstand 13/0,0 Knooppunt / afstand 52,82944 5,875 GPS

Deel dit terrein

1 beoordeling over Natuurkampeerterrein De Landerij

 • Beoordeling door Stephanie op 18-08-2015

  Een geweldige camping en erg leuke trekkershutten. Nergens vind je ze zo leuk en knus ingericht als hier en zo volledig; incl. waterkoker, en koffiezetapparaat. De rust en moestuin op de camping zijn een extra aanrader!

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Natuurkampeerterrein De Landerijsterren waard.