Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Natuurkampeerterrein It Dreamlân Groeneweg 5, 9293 MC Kollumerpomp, Friesland

Gemiddelde waardering
2 beoordelingen
Schrijf een review

Terreininformatie

Vanuit de Trek-in op Natuurkampeerterrein It Dreamlân heeft u een weids uitzicht, vlakbij het Lauwersmeer en de Waddenzee. Zomers een natuurlijk paradijs voor kinderen, 's winters de rust.

25 toeristische plaatsen · 2,0 hectare · 2 Trekkershut(ten)

Open:
01/01-31/12
Hoogseizoen:
01/07-31/08
Telefoonnummer:
+31 (0)511-408886
Bij geen gehoor:
+31 (0)6-13638298
E-mailadres:
info@itdreamlan.nl
Website:
https://www.itdreamlan.nl/glamping

Trekkershutten

Trek-in 1

  • toilet
  • douche
  • ingerichte keuken
  • verwarming
  • honden niet toegestaan
  • hele jaar geopend
  • stromend water
  • kooktoestel
  • geïsoleerd

Deze Trekkershut is geschikt voor 4 personen.

Op dit terrein vind je twee 3-persoons Canadese kano's en twee 1-persoons kayaks (gratis), fietsverhuur, trampoline, tafeltennis, zandbak, speeltuin, skelters, fietsjes, driewielers, loopfietsjes, kruiwagens en een ontdekkist speciaal voor de jonge natuuronderzoekers.

Middenseizoen (april, mei, juni, september, oktober): € 85 per nacht.

Wie langer blijft betaalt per nacht minder:
- week laagseizoen: € 295
- week middenseizoen: € 425
- week hoogseizoen: € 595

Schoonmaakkosten: € 20
Toeristenbelasting: € 1 p.p. per nacht (vanaf 3 jaar)
Huur beddengoed en handdoeken:
- 1-persoons beddengoed: € 7,50
- 2-persoons beddengoed: € 12,50
- badhanddoeken (2 stuks), badmat en keukendoeken: € 7,50

Hoogseizoen: € 95,00

Laagseizoen: € 75,00

Reserveer nu!

Trek-in 2

  • toilet
  • douche
  • ingerichte keuken
  • verwarming
  • honden niet toegestaan
  • hele jaar geopend
  • stromend water
  • kooktoestel
  • geïsoleerd

Deze Trekkershut is geschikt voor 4 personen.

Op dit terrein vind je twee 3-persoons Canadese kano's en twee 1-persoons kayaks (gratis), fietsverhuur, trampoline, tafeltennis, zandbak, speeltuin, skelters, fietsjes, driewielers, loopfietsjes, kruiwagens en een ontdekkist speciaal voor de jonge natuuronderzoekers.

Middenseizoen (april, mei, juni, september, oktober): € 85 per nacht.

Wie langer blijft betaalt per nacht minder:
- week laagseizoen: € 295
- week middenseizoen: € 425
- week hoogseizoen: € 595

Schoonmaakkosten: € 20
Toeristenbelasting: € 1 p.p. per nacht (vanaf 3 jaar)
Huur beddengoed en handdoeken:
- 1-persoons beddengoed: € 7,50
- 2-persoons beddengoed: € 12,50
- badhanddoeken (2 stuks), badmat en keukendoeken: € 7,50

Hoogseizoen: € 95,00

Laagseizoen: € 75,00

Reserveer nu!

Informatie over dit terrein

Omgeving

Adembenemende wolkenluchten, weilanden rondom, Lauwersmeer en Waddenzee vlakbij. Bekijk Friese terpdorpen op de fiets, struin lekker langs het wad of spot bijzondere vogels. Pak een terrasje in historisch Dokkum. Of beleef een onvergetelijke wadloopervaring. Meer informatie

Reserveren Je kunt je verblijf op it Dreamlân hier reserveren.

Omgeving Voor al onze tips in de omgeving van het Nationaal Park Lauwersmeer en wereld erfgoed de Waddenzee verwijzen we naar onze interactieve belevingskaart.

Kollum Hetdorp Kollum ligt op 5 kilometer afstand en heeft een mooi en gezellig centrum met leuke winkels. De Maartenskerk staat bekend als een van de best bewaarde Gothische kerken van Friesland. In en om Kollum is op het gebied van de waterrecreatie van alles te doen. De riviertjes De Rijd, de Trekvaart en De Zwemmer zijn prima viswaters. Je kunt er waterfietsen, kano's en roeiboten huren.

Fietsen langs Friese en Groningse dorpjes In de buurt liggen vele kleine, mooie dorpjes zoals Ee, Burum, Visvliet, Zoutkamp, Pieterzijl, Anjum en Ezumazijl. Tijdens een rondje fietsen passeer je algauw een paar leuke dorpjes. Een aanrader is het ‘rondje Lauwersmeer'. Dit is ongeveer 45 kilometer, grotendeels door het prachtige natuurgebied, en loopt aan de ene kant van het meer door Groningen en aan de andere kant door Friesland. Je fietst langs Zoutkamp, Lauwersoog, Anjum, Oostmahorn en Ezumazijl.

Nationaal Park Lauwersmeer It Dreamlân ligt dichtbij het Nationaal Park Lauwersmeer, een prachtig natuurgebied op de grens van Groningen en Friesland. Het park is gekenmerkt door een uitgestrekt landschap, groot open water en een ‘schone horizon'. Het gebied is erg populair bij vogelaars vanwege de vele bijzondere soorten die er komen. Vroeger had de zee vrij spel in dit gebied. Het was een open verbinding met de Waddenzee. Uit angst voor overstromingen werd in 1969 de afsluitdijk gebouwd. De natuur ontwikkelde zich nadien van een zout kweldergebied tot een wijds zoetwatergebied met rietvelden, bossen en grote wateroppervlakken. Een prachtig natuurgebied om in te wandelen, fietsen, varen en zwemmen. Voor sportieve en voor lekker luie vakantiegangers.

Dokkum Op 13 kilometer van It Dreamlân ligt het historische stadje Dokkum, bekend van de Elfstedentochten. Het stadje leent zich bijzonder voor lekker slenteren langs de mooie pandjes, leuke winkels en historische bezienswaardigheden. In de zomer terrasjes pakken en genieten van de talloze bootjes in de grachten, 's winters lekker opwarmen in één van de knusse eetcafé's.

De wadden Zowel de Friese als de Groningse wadden zijn vanaf It Dreamlân met fiets of auto prima bereikbaar. Een wadlooptocht meelopen (echt onvergetelijk!) is mogelijk vanaf de dijk tussen Nes en Wierum, vanaf Holwerd of vanaf het Groningse Pieterburen. Het mooie kleine waddeneiland Schiermonnikoog is voor een dagje prima te doen en dit geldt ook voor Ameland. Van de boot afstappen met de fiets aan de hand of direct bij aankomst een fiets huren en een rondje over het eiland is zó gemaakt. De veerdienst voor Schiermonnikoog vetrekt vanaf Lauwersoog en doet er 45 minuten over, maar er vertrekken ook boten vanaf Oostmahorn. Voor Ameland vertrekt de veerboot vanaf Holwerd. Een aanrader voor wadliefhebbers zijn de dijkdorpen Paesens-Moddergat waar de waddijk een prachtig uitzicht biedt op Schiermonnikoog, Ameland en het tussenliggende wad. In museum ‘t Fiskershúske' in Moddergat wordt het vroegere harde vissersbestaan in leven gehouden en ook herbergt het dorp nog het laatste garnalenfabriekje van Nederland. Bij Paesens is het mogelijk om via een pier een heel eind het wad in te lopen.

Natuurgebied Kollumeroord Vlakbij It Dreamlân ligt het mooie natuurgebied Kollumeroord, met maar liefst 70 ha bos. Staatsbosbeheer heeft er prachtige wandelroutes uitgezet. Veel zeldzame moeras- en rietvogels broeden hier. Ongetwijfeld zal je er een roerdomp tegenkomen. Blauwborst, baardman en buidelmees zijn in Nederland zeldzaam, maar in de Kollumeroord nog volop te bewonderen.

De Friese wouden Kollum ligt in het grensgebied van de open weilanden en de Friese wouden. Het bijzondere coulissenlandschap met houtwallen en elzensingels is typerend voor het woudengebied. Middenin ligt het dorp Harkema met het themapark De Spitkeet. Het park laat zien hoe men leefde op de arme heide in Groningen en Friesland tussen 1850 en 1950. Het heeft onder andere een nagebouwde spitkeet (plaggenhut) en een armenbegraafplaats.

Veenklooster Het monumentale brinkdorp Veenklooster (10 km) ligt aan het begin van de Friese wouden.  Landgoed Fogelsanghstate heeft een prachtig bos, een hertenkamp, vijvers en een wandelpark. Binnen in de state is een landbouwmuseum. Buitenhuis It Lytse Slot heeft wisselende tentoonstellingen en een sfeervolle theeschenkerij met uitzicht over de bostuin.

Groningen en Leeuwarden Voor een dagje stad rijd je in 35 minuten naar Groningen en in drie kwartier naar Leeuwarden. Beide steden zijn een bezoek meer dan waard en hebben vele musea, culturele podia, bezienswaardigheden, restaurants en volop bruisend nachtleven.

Kinderen Voor kinderen zijn er vele leuke dagjes uit te bedenken. De zeehondencrèche in Pieterburen is een leuke autoroute van dik een half uur langs de Groningse Marnedorpen. Bij Leeuwarden ligt Aqua Zoo Friesland. Rondom het Lauwersmeer zijn diverse strandjes die geschikt zijn voor kinderen. ‘De Natuurschool' organiseert vanaf Lauwersoog diverse gezinsexcursies: een wadloop-excursie, sleepnet-excursie,  zoetwater-excursie en krabbenvissen. Nog een aanrader is de ‘DoeZoo Insektenwereld' in Leens. In Drachten is een leuke kinderboerderij met speeltuin en in Zwaagwesteinde ligt speelpark Sanjes Fertier, de grootste binnen-en buiten speeltuin van Friesland.

 • Natuur-kampeerterrein

Terrein

It Dreamlân ligt op een Friese terp met wild gras en weidebloemen, aan de meanderende Dwarsreid. De Trek-in's staan op de terp met prachtig weids uitzicht. De kleine camping heeft ook een knus terrein tussen de bomen en een natuurlijk trekkersveld. Kinderen hebben alle ruimte. Er zijn kano's, kayaks, een overdekte kachelplaats, een leuke kleine speeltuin en een trampoline.

Fietsers Welkom!

Certificaat van herkomst
Trek-in

Route

Vanaf de A7, afslag Frieschepalen/Buitenpost (31). Richting Surhuisterveen-Buitenpost-Lauwersoog. Voorbij Kollum, na enkele km afslag Kollumerpomp. Na 800 m rechtsaf de Oosterboereweg op, dan na 300 m rechtsaf, de Groeneweg, doorrijden tot het einde. OV: NS-station Buitenpost. Bus 63, halte Pompsterhoek, dan 10 minuten lopen.

Bereken uw route · Bekijk de locatie op de kaart

Contactgegevens

Minke Schouten
Groeneweg 5
9293 MC Kollumerpomp
Friesland

Tel: +31 (0)511-408886
Bgg: +31 (0)6-13638298
info@itdreamlan.nl
https://www.itdreamlan.nl/glamping Facebook
Twitter Instagram

Tips!

Weidevogels spotten vanaf de Kollumer Terp
De hoger gelegen Terp geeft natuurlijk adembenemende vergezichten over de boerderijen en weilanden rondom de Dwarsried. Dit is tevens een optimaal broedgebied voor vele weidevogels (voor de echte vogelliefhebber zie de waarnemingen hier). Vanaf de Trek-ins kun je zo de omringende weilanden inlopen om de vogels te spotten. Ook een rondje lopen over de velden behoort nu tot de mogelijkheden. Dit met vriendelijke toestemming van de aangrenzende boeren!

 

Super leuk voor kinderen
Kinderen vinden logeren in de Trek-in een echt avontuur. Slapen boven in de knusse bedstee, gluren naar de camping door het bedraampje, op blote voetjes de speeltuin in zodra het licht wordt en tot laat nog buiten spelen met alle kinderen van de camping. Ze sjouwen met schepnetjes, hengels en emmers naar het steigertje achteraan het terrein en zijn er vaak uren bezig. Bij de steiger liggen ook twee 3-persoons Canadese kano’s en twee 1-persoons kayaks die gratis gebruikt mogen worden. Voor de kleintjes hebben we bij de zandbak het speeltuintje met kleine trampoline en voor de groteren hebben we het chillhok met grote trampoline. Natuurlijk zijn bij alle kinderen de skelters, fietsjes, driewielers, loopfietsjes en kruiwagentjes populair, die klaar staan in het fietsenhok om lekker mee over het terrein te racen. Menig kind heeft al op it Dreamlân leren fietsen!

 

Opwarmen in de kachelplaats
In onze overdekte kachelplaats met lekkere kussens, kun je opwarmen na een dag vogels spotten en varen. Het is een soort tentje, maar dan aan beide kanten open met een zitgedeelte in een U-vorm. Om de wind wat te breken hebben we aan de ene kant een tentdoek. Aan de andere kant heb je prachtig uitzicht over het water en de weilanden met schapen en kun je genieten van de mooiste zonsondergangen. Kortom, een heerlijk plekje om bij de warmte van een vuurtje nog na te genieten van de dag.

 

Peddelen over de dwarsried
Aan het eind van ons terrein, waar de zon zo prachtig in het water van de dwarsried wegzakt, hebben we twee 3-persoons Canadese kano's en twee 1-persoons kayaks liggen. Deze zijn gratis te gebruiken. Je kunt er heerlijk peddelen en genieten van het weidse uitzicht over de Friese weilanden. Binnen een uur ben je naar Kollum gepeddeld, of voor de echte peddelaars kun je zelfs de tocht naar het Lauwersmeer wagen. Kijk ook op omgeving Lauwersmeer.

 

Duurzaam beheer

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Duurzaam materiaalgebruik in Trekkershut

Kenmerken van dit terrein

 • wasserette op terrein
 • zwemgelegenheid op, of in de buurt van, terrein
 • speelvoorzieningen op terrein
 • Wifi aanwezig
 • afstand halte openbaar vervoer / afstand 1,0 
 • fietsverhuur aanwezig
 • Otto Ooievaar aanwezig
 • sloepenaanlegsteiger

Faciliteiten voor de Trek-ins:
- 2x 2-persoons bed (140 x 200)
- 2 kussens + 1 dekbed (200 x 200)
- 2 kussens + 2 dekbedden (140 x 200)
- verhuur beddengoed en handdoeken
- wifi (gratis)
- TV met ingebouwde DVD-speler
- keuken met 2 kookpitten + koelkast
- koffiefilter met thermoskan
- speelgoedkist
- picknicktafel
- 2 loungestoelen buiten
- kinderstoel + -bedje (gratis)
- gebruik wasmachine (5 euro)
- overdekte kachelplaats
- steigertje met kano’s en kayaks (gratis)
- visstek
- in hoogseizoen broodjes
- gratis parkeren
- receptie met informatie
- speeltuin met trampoline, zandbak en rekstok
- schuur met tafeltennistafel
- loopfietsjes en kinderfietsjes
- skelters, driewielers en kruiwagentjes
- fietsverhuur (ook fietskar)
- overdekt fietsenhok met oplaadpunt

Routes in de buurt

1-1/2,0 LAW-route / afstand 87/0,8 Knooppunt / afstand 53,30235 6,16317 GPS

Deel dit terrein

2 beoordelingen over Natuurkampeerterrein It Dreamlân

 • Beoordeling door Mirjam op 07-05-2014

  Wij hebben twee nachten in de Trek-in geslapen en dat was heerlijk. Fijne matrassen, goedwerkende horren die de muggen buiten hielden, en grote ramen die de natuur dichtbij brengen. Kortom: de luxe van een huisje maar met het gevoel van kamperen. De speeltuin was zeer geschikt voor onze twee-jarige peuter: vooral de mooie glijbaan en de (veilige!) trampoline waren favoriet. En natuurlijk fietsen rondom de camping en voetballen op het speelveld. Op slechts ca 10 minuten rijden kon er gesurfd worden op het Lauwersmeer. Visje gehaald in Zoutkamp. De twee dagen waren eigenlijk te kort, maar gaven ons toch het gevoel er echt even helemaal uit te zijn geweest. Als je van wijds uitzicht houdt, rust en ruimte: 5 sterren.

 • Beoordeling door Jan en Mieneke Fernhout op 29-04-2014

  Vier dagen in de Trek-in is ons heel goed bevallen. Over het hele ontwerp is goed nagedacht qua efficiëntie, lichtinval/uitkijk en uitrusting waaronder een prima douche. De bedden bevielen goed en alle ramen en deuren zijn voorzien van horren. De omgeving is heel mooi en afwisselend met alle (oude) inhammen van het Lauwersmeer. Verder is de camping met zorg ingericht en voorzien van bijvoorbeeld een vuurplaats, familiedouche, gebruik van fietsen, kano etc. Eigenaren zijn vriendelijk zoals je wilt verwachten.

Laat een beoordeling achter

Gemiddeld vind ik Natuurkampeerterrein It Dreamlânsterren waard.