Fietsen van Trekkershut naar Trekkershut

Trekkershutten zijn uitermate geschikt voor fietsende vakantiegangers. Je hoeft geen eigen kampeermiddelen mee te nemen, maar krijgt toch het kampeergevoel. Iedere Trekkershut is per nacht te boeken en dat maakt een tocht van hut naar hut erg aantrekkelijk.

Bekijk hier de routes van Trekkershut naar Trekkershut of stippel hier je eigen route uit.

Landelijke Fietsroutes (LF)

Veel Trekkershuttenlocaties zijn gelegen aan de Nederlandse en Vlaamse LF-routes. LF-routes, voluit Landelijke Fietsroutes, zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. LF-routes worden ook vaak aangeduid als Lange Fietsroutes of Lange Afstand Fietstochten. Een wijd vertakt netwerk van 6.000 km aan bewegwijzerde routes ‘ligt voor je klaar’. Je fietst door het boerenland, over de uitstrekte hei, door de stad of juist langs de kust en overnacht op een sfeervol adres. Het vakantiegevoel is compleet!

Knooppunten

Fietsknooppunten zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het systeem werkt heel eenvoudig en je bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat je wilt gaan fietsen. In een fietsregio met knooppunten kun je van knooppunt naar knooppunt fietsen. Op een knooppunt kruisen meerdere routes elkaar. Elk knooppunt is voorzien van een nummer en een informatiepaneel. De routes tussen twee knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd met wit-groene knooppuntbordjes.

Fietsers Welkom!

Horeca- en logiesbedrijven die het 'Fietsers Welkom' (Nederland), 'Fietsvriendelijke Logies' (Vlaanderen) of 'Bed + Bike' (Luxemburg) kwaliteitslabel hebben, bieden fietsers extra service. Deze bedrijven zijn te herkennen aan de betreffende gevelbordjes.

Kijk voor meer informatie op de websites: Fietsers WelkomVlaanderen Vakantieland en Bed + Bike.

Bij fietsvriendelijke bedrijven kun je rekenen op extra service als:

Rustpunten

Een rustpunt (herkenbaar aan het rustpuntbord) tref je aan op een particulier erf, langs een wandel- of fietsroute. Bij een rustpunt kun je pauzeren, iets drinken, naar het toilet en je elektrische fiets weer opladen of repareren. Kijk voor meer informatie op www.rustpunt.nu.

3w Media Eindhoven
Fiets
a