Gratis downloadbare kampeerkookboekjes

29-07-2020

In een Trekkershut heb je vaak een kookgelegenheid, met een of twee pitten.  En daar moet het elke avond op gebeuren: welke vakantiemaaltijd ga je hier nu weer op maken, een die niet te veel werk is – het is immers vakantie – maar die wél heel lekker smaakt. De nieuwe (gratis) kampeerkookboekjes van De Groene Koepel bieden soelaas: voor alleseters én veganisten.

Eenpansgerechten
Vanaf vandaag kunnen kampeerders twee verschillende kampeerkookboekjes downloaden: een boekje met 10 veganistische recepten en een boekje met 10 recepten voor alleseters. De recepten zijn verzameld via een oproep aan kampeerders om hun favoriete eenpansgerecht in te sturen. Je vindt er klassiekers als wok- en pastagerechten, maar ook originelere maaltijden als ‘scrambled tofu’ of ‘cannellini crostini’. Allemaal bereidbaar door ervaren en minder ervaren campingkoks op een eenvoudig gasbrandertje.

Vegan recepten
Het idee van een apart vegan kampeerkookboekje kwam van kampeerders. Niet alleen is een veganistische leefstijl goed voor de ecologische voetafdruk, maar ook is het bijzonder handig op een kampeervakantie: voor veganistische ingrediënten heb je namelijk weinig tot geen koeling nodig. En dat komt vooral goed uit als je met de fiets of te voet op vakantie bent.

Download de kampeerkookboekjes hier. 

 

3w Media Eindhoven
Fiets
a
3w Media Eindhoven
Fiets
a