Vakantieparken in Belgiƫ weer open

08-02-2021

Vanaf 8 februari 2021 mogen vakantieparken, verblijfparken, camperterreinen en campings in België opnieuw open. Zij waren sinds 3 november 2020 gesloten. Vanaf dan zijn de Vlaamse Trekkershutten dus opnieuw te boeken.

Ook de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen in of op een logies, zoals bv. de sanitaire blokken op een camping, de gemeenschappelijke badkamer in een B&B, enz. mogen terug gebruikt worden. Zwembaden, sportbaden, instructiebaden en kinderbaden mogen open in logies op voorwaarde dat het protocol dat van toepassing is op zwembaden wordt gerespecteerd. Subtropische zwembaden en recreatiezones moeten sowieso gesloten blijven.

Er gelden wel nog de volgende maatregelen voor logies:

  • Restaurants en bars moeten gesloten blijven. Er mag wel eten worden geserveerd op de kamers.
  • Alle andere gemeenschappelijke faciliteiten moeten gesloten blijven. (vb. fitness, sportzalen, enz.). 
  • Het maximum aantal personen per vakantiewoning, gastenkamer, hotelkamer of andere individuele verhuureenheid beperkt zich tot de gezinsleden en één nauw contact van het gezin. 


Tot 1 maart is er een verbod op reizen met een recreatief-toeristisch karakter, zowel vanuit België als naar België. Recreatieve-toeristische reizen binnen de eigen landsgrenzen zijn wel nog steeds toegelaten. 

(bron: https://www.toerismevlaanderen.be/corona/veelgesteldevragen#logies)

3w Media Eindhoven
Fiets
a
3w Media Eindhoven
Fiets
a