Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

De Groene Koepel hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zo is sinds 2013 de duurzame Trekkershut de Trek-in aan het Trekkershuttenaanbod toegevoegd, hebben diverse Trekkershuttenlocaties een duurzaamheidkeurmerk en is op deze website zichtbaar wat de terreinen doen aan duurzaam beheer.

Trek-inPrint
Sinds 2013 kun je overnachten in de duurzame Trek-in. Deze Trekkershut is geheel gebouwd van sloop- en duurzame materialen. Door goede isolatie is zo min mogelijk elektriciteit voor verwarming nodig. En de behandeling van het hout is zodanig dat de Trek-in een geschatte levensduur van minimaal 25 jaar heeft. De Trek-in staat op negen locaties verspreid over Nederland.

Otto Ooievaar
OTTO DEF WebIn iedere Trek-in woont Otto Ooievaar. Otto laat kinderen spelenderwijs kennismaken met de natuur en duurzaamheid. Zo leert hij je knutselen met natuurlijke materialen en korter douchen door middel van een zandloper.

 

 

Duurzaam beheer
Duurzaam_BeheerSteeds meer recreatiebedrijven gaan duurzaam ondernemen. Op iedere terreinpagina is aangegeven welke activiteiten het terrein ontplooit in het kader van duurzaam ondernemen. Veel van het duurzaam beheer spreekt voor zich, zoals waterbesparende douches, spaarlampen, zonnenpanelen en afvalscheiding. Een aantal minder bekende zijn:

  • Helofytenfilter: een soort moeras waarin afvalwater wordt gezuiverd tot een kwaliteit die onschadelijk is voor het milieu;
  • Pelletkachel: houtpellets zijn kleine stukjes afvalhout die een hoge energiewaarde hebben en niet voor restafval zorgen;
  • WTW-installatie: warmte-terugwin-installatie die verse buitenlucht opzuigt en verwarmt met gebruik van de al verwarmde binnenlucht.

Green Key en Blauwe Vlag
Green Key en de Blauwe Vlag zijn internationale keurmerken voor milieuvriendelijke bedrijven in de recreatiebranche. De terreinen met dit keurmerk houden zich dus nóg meer met duurzaam ondernemen bezig. Diverse locaties hebben de Green Key (campings) of de Blauwe Vlag (jachthavens) als erkenning voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op www.greenkey.nl en www.blauwevlag.nl.

greenkey_logo_2012       Blauwe Vlag logo