Camping De Berken

Gasselte Drenthe

  • stempel-natuurcamping
   Natuurcamping
  • stempel-overig
   Camping/Recreatiepark/Bungalowpark
  Camping De Berken

  De Trekkershutten op Camping De Berken bevinden zich op een autovrij veldje, vlakbij de centrumvoorzieningen. De hutten zijn voorzien van twee stapelbedden, tafel met stoelen, gasstel en picknickbank. Mocht je geen zin hebben om te koken dan kun je terecht bij Brasserie Flair voor een heerlijke lunch, borrel of diner.


  Open van 25/03 t/m 30/09
  Hoogseizoen 23/07-20/08

  2 Trekkershutten
  3.5 hectare
  141 toeristische plaatsen
  2 seizoensplaatsen

  Trekkershutten

  Standaardhut 1

  4 | Hoogseizoen € 53,- | Laagseizoen € 50,-
  • kooktoestel
  Toeristenbelasting: € 1,25 p.p.p.n.
   Vanaf € 50,-
  Contact aanvraag

  Standaardhut 2

  4 | Hoogseizoen € 53,- | Laagseizoen € 50,-
  • kooktoestel
  Toeristenbelasting: € 1,25 p.p.p.n.
   Vanaf € 50,-
  Contact aanvraag

  Locatie

  Omgeving

  Gelegen op de Drentse Hondsrug, het eerste Geopark van Nederland, is de camping de ideale uitvalsbasis voor je fiets-, wandel- en autotochten. De camping ligt te midden van de prachtige Drentse natuur en cultuur, zoals natuurgebied Het Drouwenerzand, het Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa, uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen, hunebedden en pittoreske brinkdorpen.

  Het terrein

  Camping de Berken is een kleinschalig en overzichtelijk terrein, met uitstekende voorzieningen. Gezellige kleine velden met speeltoestellen, laantjes met rust en privacy, beschut, tussen de bomen of zonnig. Hier vind je ongetwijfeld je plekje!

  Camping de Berken is ideaal gelegen voor het maken van mooie fietstochten in Drenthe. Je kunt zelf bepalen hoe ver je wilt gaan door de omliggende bossen, heidegebieden en brinkdorpjes. Vanaf de camping kun je zo aansluiten op het fietsknooppuntennetwerk. In het 'vergeten-boodschappen-winkeltje' zijn verschillende fietsroutes en kaarten te koop.

  Wil je een mooie fietstocht maken? Zie: Fietstocht langs Grolloo en Schoonloo

  Wandelen

  Vanaf de camping loop je zo het prachtige natuurgebied “Het Drouwenerzand” in. Het Drouwenerzand is een uniek stuifzandgebied met heide, korstmossen en jeneverbesstruiken. Het gebied wordt begraasd door een kudde Drentse heideschapen. Dit mooie natuurgebied is aangewezen als Natura 2000 gebied en is het eerste Aardkundig Monument van Drenthe.

  Er is een mooie wandeling uitgezet (4,5 km), die je kunt starten vanaf het eerste toiletgebouw op de camping. Tegenover de camping zijn twee routes uitgezet door het natuurgebied van de Waterleiding Maatschappij Drenthe. In de nabij gelegen Staatsbossen, bij het Boomkroonpad, zijn diverse wandelingen in lengte variërend van 3 tot 16,5 km uitgezet. Stuk voor stuk unieke mogelijkheden om het mooie Drenthe te ontdekken.

  Dichtstbijzijnde knooppunten

  • LF 14
  • KN 2

  Duurzaam beheer

  Waterbesparende douches - Zonnecellen - Afvalscheiding - Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw - Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening

  Route beschrijving

  Klik HIER voor een uitgebreide routebeschrijving.

  Borgerweg 23
  9462 RA Gasselte
  Drenthe
  GPS 6.78929 52.96359
  +31 (0)599-564255
  info@campingdeberken.nl
  https://www.campingdeberken.nl
  3w Media Eindhoven
  Fiets
  a