Natuurkampeerterrein De Landerij

Scherpenzeel Friesland

  • stempel-natuurkampeerterrein
   Natuurkampeerterrein
  Natuurkampeerterrein De Landerij

  Midden op het kampeerterrein ligt een gemeenschappelijke groententuin en er staan diverse fruitbomen. Ook is er een knusse schuilhut en een bakhuisje. De sanitaire voorzieningen zijn netjes maar eenvoudig. Direct achter de camping loopt een fiets- en wandelpad dat onder andere deel uitmaakt van de Zuiderzeeroute (LAW netwerk). Ook kun je direct achter de camping in de kano stappen.


  Open van 01/04 t/m 31/10

  1.1 hectare
  30 toeristische plaatsen

  Er zijn geen trekkershutten die aan jouw zoekopdracht voldoen.

  Locatie

  Omgeving

  Het kampeerterrein grenst direct aan natuurgebied de Rottige Meenthe. Dit schitterende moerasgebied ligt in het verlengde van de Weerribben. De Landerij is een uitstekende uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en kanotochten door dit gebied. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Friese Merengebied of de oude Zuiderzeeplaatsjes.

  Deze locatie is erkend door of aangesloten bij

  Fietsers-welkom

  Het terrein

  De Landerij heeft 25 staanplaatsen, 2 Trekkershutten en een groepsaccommodatie en ligt direct aan natuurgebied De Rottige Meenthe en aan de Zuiderzeeroute. Het Natuurkampeerterrein is ruim opgezet met kleine afgescheiden staanplaatsen en wat grotere veldjes.

  Midden op het kampeerterrein ligt een gemeenschappelijke groententuin en er staan diverse fruitbomen. Hier mogen gasten hun eigen maaltje verzamelen. Ook is er een knusse schuilhut met waterkoker en koffiezetapparaat. De sanitaire voorzieningen zijn netjes maar eenvoudig.

  Direct achter de camping loopt "Het Voetpad"; een fiets- en wandelpad dat onder andere deel uitmaakt van de Zuiderzeeroute (LAW netwerk). Ook kun je direct achter de camping in de kano stappen en het gebied in peddelen.

  Kamperen kost € 7,50 per persoon per nacht en elektra kost € 2,50 per nacht. Kinderen t/m 12 jaar mogen voor 4 euro per nacht kamperen. Reserveren voor de camping is alleen nodig voor het Hemelvaartweekend. De 4-persoons Trekkershutten hebben een stapelbed en een slaapbank. Het kleine keukentje heeft een koelkast en een tweepits gasstel. De Trekkershut kost 40 euro per nacht.

  De camping ligt tussen de plaatsen Kuinre en Wolvega, midden tussen de natuurgebieden de Rottige Meente en de Weerribben. Deze gebieden vormen samen een groot laagveenmoeras dat is ontstaan in de 18e, 19e en het begin van de 20e eeuw als gevolg van de turfwinning. Het gebied is grotendeels opengesteld voor publiek. Er kan schitterend worden gekanood, gefietst en gewandeld. Extra aandacht verdient het plaatsje Giethoorn. Giethoorn, met vele grachtjes, bruggetjes en meren, wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd. Een bezoekje aan één van de oude Zuiderzeedorpjes in de buurt zoals Lemmer, Blokzijl, Vollenhove en Urk is ook zeker de moeite waard. Lemmer is overigens een populair watersportplaatsje. Hiervandaan trekken vele bootjes het Friese Merengebied in.

  Dichtstbijzijnde knooppunten

  • LAW 8
  • LF 22
  • KN 13

  Duurzaam beheer

  Waterbesparende douches - Groene energie - Afvalscheiding - Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak - Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

  Route beschrijving

  Neem de N351 tussen Emmeloord en Wolvega. Deze aanhouden totdat je kunt afslaan naar Scherpenzeel. Rij het dorp in en na 200 m ligt De Landerij aan de rechterkant. Rechts naast de groepsaccommodatie loopt de oprijlaan naar het kampeerterrein.

  Grindweg 155
  8483 JM Scherpenzeel
  Friesland
  GPS 5.875 52.82944
  +31527261899
  info@vakantieparkeigenwijze.nl
  http://www.delanderij.nl
  3w Media Eindhoven
  Fiets
  a