Recreatiepark 't Zand

Alphen Noord-Brabant

  • stempel-overig
   Camping/Recreatiepark/Bungalowpark
  Recreatiepark 't Zand

  Bij Recreatiepark 't Zand staat de Brabantse gastvrijheid hoog in het vaandel.

  Het natuurlijk en bourgondisch genieten en het buiten zijn, zijn de dingen die gasten erg waarderen. De vriendelijke en gezellige sfeer biedt plaats aan jong en oud. Voor kinderen en volwassenen worden activiteiten georganiseerd, zoals boswandelingen, bloemschikken, knutselen of een bierproeverij.

  In de blokhutten bevindt zich een stapelbed, tweepersoonsbed en een gezellige zithoek.
  In het keukenblok is werkelijk alles aanwezig: servies, pannen, etc., maar ook een koelkast. Tevens kun je gebruik maken van de broodjesservice.


  Open van 23/03 t/m 30/09
  Hoogseizoen 07/07-25/08

  2 Trekkershutten
  20 hectare

  Trekkershutten

  Blokhut 2

  4 | Hoogseizoen € 68.25 | Laagseizoen € 63,-
  • ingerichte keuken
  • honden toegestaan
  • stromend water
  • kooktoestel
  Bedlinnen (verplicht): € 10.50
  Schoonmaakkosten (optioneel): € 20,00
  Hond: € 4,25
  Reserveringskosten: € 9,75
  Warm water: € 0,40
   Vanaf € 63,-
  Contact aanvraag

  Blokhut 1

  4 | Hoogseizoen € 68.25 | Laagseizoen € 63,-
  • ingerichte keuken
  • stromend water
  • kooktoestel
  Bedlinnen (verplicht): € 10.50
  Schoonmaakkosten (optioneel): € 20,00
  Reserveringskosten: € 9,75
  Warm water: € 0,40
   Vanaf € 63,-
  Contact aanvraag

  Locatie

  Omgeving

  In het historische dorp Alphen (NB) bevindt zich Recreatiegebied 't Zand. Een prachtig bos- en heidegebied van 250 hectare met vele wandel- en fietsroutes. Eekhoorns, konijnen, reetjes, valken, buizerds of nijlganzen, ze hebben het samen met de vakantiegangers allemaal naar hun zin rondom 't Zand. Ook is het gebied de perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan Breda, Tilburg of het mooie Antwerpen.

  Het terrein

  Wandelen

  Ommetjes
  De ommetjes zijn bewegwijzerde routes van 2,4 tot 13,4 km. Er zijn 8 ommetjes: Ommetje Boshoven, Ommetje De Hoevens, Ommetje Jacobskapel, Ommetje Kapelroute, Ommetje Kwaalburg, Ommetje Molenroute, Ommetje Oosterwijk, Ommetje Schuurkerkroute.

  Historische Kilometer Alphen

  Tijdens deze wandeling zie je markante gebouwen en hoor je vele feiten, verhalen en anekdotes over Alphen.

  Wandelroutenetwerk

  Brabant heeft een uitgebreid wandelroutenetwerk van mooie wandelpaden. Ieder kruispunt van zo’n wandelpad heeft een nummer, het knooppunt. In Alphen Chaam kun je gebruik maken van wandelroutenetwerk de Baronie. Deze is te koop bij de receptie.

  Chaamse Kilometer

  Tijdens deze wandeling o.l.v. een gids breng je o.a. een bezoek aan de kerken in Chaam, Chaams Hoenderhok en het Ledevaertmuseum.

  Fietsen

  Knooppuntenkaart

  Je bepaalt zelf je route en het aantal kilometers dat je wilt fietsen; vrijheid en flexibiliteit staan voorop binnen het fietsknooppuntensysteem. Via genummerde wit-groene borden kun je van knooppunt naar knooppunt fietsen. Deze routekaart is te koop in de receptie.

  Bos en Beekroute

  Bossen bepalen het beeld van deze route. Je doorkruist de Baronie van Breda, een leengoed dat in handen is geweest van het geslacht Nassau. Deze route is verkrijgbaar bij het VVV kantoor in Chaam of download de route via deze link: bos- en beekfietsroute.

  Chaamse Beekroute

  Er zijn maar weinig gebieden in Nederland waar fietsers kilometers lang door een aaneengesloten bos kunnen rijden. De bosgordel tussen Breda en Alphen is zo’n gebied. Deze route verkrijgbaar bij het VVV kantoor Chaam of download de route via de link: Chaamse Beekroute.

  Vincent van Goghroute

  Fiets door de wereld van Vincent van Gogh. Deze mooie tocht, totaal 335 km, is verdeeld in vijf unieke routes. Een van deze vijf routes komt langs Recreatiepark ‘t Zand (Maastrichtsebaan). Klik op de link voor de volledige brochure: Vincent van Gogh fietsroute.

  Dorpen en Steden

  Alphen - Chaam

  Alphen-Chaam is bekend om zijn uitgestrekte bossen,  en natuurlijk de Acht van Chaam. De wielerwedstrijd die de eerste woensdag na de Tour de France in Chaam gereden wordt. Brabant staat bekend om zijn Bourgondische karakter. Je kunt er de lekkerste, verse streekproducten halen. En met die streekproducten worden ook heerlijke culinaire hoogstandjes gemaakt in de diverse restaurants in de omgeving. 

  Baarle - Nassau

  Baarle is het merkwaardigste dorp ter wereld: 30 stukjes België en Nederland die in elkaar verweven zijn. Op de kaart heet het Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. Baarle heeft enerzijds een gezellige en levendige dorpskern met winkels die iedere zondag geopend zijn, anderzijds de rust van het platteland. Bezoek en beleef Baarle en ga er stiekem over de grens…

  Breda

  Een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Het rijke verleden en het bruisende heden gaan er naadloos in elkaar over. Kom trendy winkelen, bewonder de prachtige monumenten en proef de Brabantse gastvrijheid bij de vele tientallen cafés, restaurants en terrassen op de gezellige Grote Markt. Of maak eens een tochtje door de singels. Kom thuis in Breda!

  Antwerpen

  De enorme aantrekkingskracht van Antwerpen met de oude havens en cultuur op de Hollanders is misschien toch vrij simpel samen te vatten: Antwerpen is te vergelijken met Nederland, maar toch altijd net iets anders. Vanwege de overeenkomsten voelt de Nederlander zich thuis en door de verschillen vindt hij Antwerpen nou net zo leuk. Is bijna net als in een goede relatie.

  Musea

  Streekmuseum

  Het Oudheidkundig Streekmuseum Alphen is ondergebracht in het voormalig Protestante kerkje in Alphen, gebouwd tussen 1820 en 1822. Adres: Baarleseweg 1, Alphen. Kijk voor meer informatie en of openingstijden op www.heemkundecarelderoy.nl.

  Breda's Museum

  Het Breda’s Museum exposeert kunst en geschiedenis van Breda en omgeving. Adre”: Parade 12- 14  Breda, tel. 0765299300. Kijk voor meer informatie over tentoonstellingen en of openingstijden op www.breda-museum.nl.

  Textielmuseum

  Het textielmuseum werd in 1958 geopend in een voormalige fabrikantenvilla. In het museum is te zien hoe textiel werd gemaakt. Adres: Goirkestraat 96 , 5046 GN Tilburg. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.textielmuseum.nl

  Natuurmuseum Brabant

  Natuurmuseum Brabant is een familiemuseum over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens. Adres: Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg, tel. 013-5353935. Kijk voor meer info en de openingstijden op www.natuurmuseumbrabant.nl.

  Dichtstbijzijnde knooppunten

  • LAW 11
  • LF 13
  • KN 66

  Duurzaam beheer

  Moestuin/kruidentuin - Waterbesparende douches - Waterbesparende toiletten - Groene energie - Zonnecellen - Afvalscheiding - Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw - Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening - Duurzaam materiaalgebruik in Trekkershut

  Route beschrijving

  Recreatiepark 't Zand ligt aan de fietsroute LF13 Schelde-Rhein route, langs de Van Goghroute en bij fietsknooppunt 66. Het park ligt tussen wandelknooppunt 21 en 82.

  Maastrichtsebaan 1
  5131 NZ Alphen
  Noord-Brabant
  GPS 4.950392 51.493138
  +31 (0)13-5081746
  info@tzand.nl
  https://www.tzand.nl
  3w Media Eindhoven
  Fiets
  a