Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Ontwerp
De Trek-in is ontworpen door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Bij het ontwerp hebben zij gebruikgemaakt van een herkenbare vorm die refereert aan het archetype van een tent. Daarmee biedt het design zowel geborgenheid, als openstelling naar de natuurlijke omgeving waarin zij geplaatst wordt.

Bouwtechnisch heeft de Trek-in een in Nederland nog niet vaak toegepaste open gevelstructuur. Elk plankje is daarom rondom afgewerkt met de meest duurzame en kwalitatief zeer goede verf. Ook de vloeren en de wanden zijn met duurzame verf en lak behandeld. Door de open gevelstructuur is de Trek-in helemaal ingepakt in bijzondere folie: vochtwerend en damp-open.

Materialen
De Trek-in is gebouwd van zo veel mogelijk duurzame en gebruikte materialen, afkomstig uit sloopprojecten. Daarbij is hout het belangrijkste materiaal. Ook de overige gebruikte materialen komen zoveel mogelijk uit de sloop of zijn zo duurzaam mogelijk van aard: van contactdoos tot wasbak en van isolatiemateriaal tot keukenkastje. Voor het prototype van de Trek-in zijn bijvoorbeeld de volgende materialen gebruikt:

  • Voor de gevelbekleding zijn verfproducten van Jotun gebruikt. Deze verf is tot 12 jaar onderhoudsarm, heeft een onovertroffen bestendigheid tegen verbleken en dof worden, een vuilafstotend vermogen en een verbeterde bescherming tegen schimmels. Jotunproducten zijn in de Zweedse Folkam-test (Zweeds onderzoeksinstituut, 2010) als één van de beste producten verkozen.
  • De binnenwanden van de Trek-in zijn bewerkt met Aquamarijn Natuurverf van Ursa Paint: een watergedragen verf, geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen en optimaal dampdoorlatend
  • De houten vloer is bewerkt met Aquamaryn Corcol: een olie die volledig natuurlijk, oplosmiddelvrij en watervrij is. Corcol bestaat uit ambachtelijk gekookte lijnolie (hittebestendig, verzorgend en vochtregulerend) en zuivere tungolie (UV bestendig en sterk waterwerend). Beide zijn onverzadigde, drogende oliën die verharden in reactie met zuurstof.
  • Het gebruikte folie is van Morgotop Folietechniek en is waterwerend, dampdoorlatend en herbruikbaar.
  • De meubels (tafel, krukje) en de keuken zijn ontworpen door 2Life Art en gebouwd met het sloophout van A. van Liempd Sloopbedrijven.
  • De gordijnen en bekleding van de kussens in deze Trek-in zijn gemaakt van de duurzame stof Returnity®. Returnity is brandvertragend en bekroond met het Cradle-to-Cradle Gold certificaat, wat betekent dat het geen giftige kleurstoffen bevat en 100% recyclebaar is (designed for reincarnation). Leverancier Dutch Spirit heft statiegeld op haar stoffen om hergebruik te waarborgen. Coupeuses van Campus 4 Talent hebben de gordijnen en bekleding gemaakt. Het atelier van C4T biedt dames met een uitkeringsverleden de mogelijkheid werkervaring op te doen in de wereld van fashion.
  • De installaties van de Trek-in zijn op hun mate van duurzaamheid getest. Zo bestaat de verlichting enkel uit LED armaturen, en wordt de hut verwarmd door een combiketel. De LED verlichting is zowel efficiënt als duurzaam door een laag energieverbruik en veertig keer langere levensduur.

In iedere Trek-in hangt een certificaat van herkomst. Daarop staat vermeld waar de materialen van die Trek-in vandaan komen.