Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Trekkershutten kenmerken zich door het huttengevoel en onderscheiden zich daarmee van accommodaties als tipitenten, pipowagens en stacaravans. De meeste hutten zijn gelijkvloers, maar hoeven niet op de grond te staan. Ze zijn gebouwd van hout en creëren zowel van binnen als van buiten houtbeleving. Trekkershutten bevatten dan ook geen tentdoek.

Alle hutten zijn eenvoudig ingericht. Ze bieden zit- en slaapgelegenheid voor twee tot zes personen. Elektriciteit, lichtpunten binnen, ventilatiemogelijkheid (door bijv. een raam) zijn altijd aanwezig. Luxe voorzieningen onderstrepen het karakter van de eenvoudige en betaalbare accommodaties niet. Deze zijn normaliter dan ook niet in de Trekkershutten te vinden.

Oorspronkelijke Trekkershutten
In 1986 is de eerste Trekkershut geplaatst in Nederland. Vanuit Overijssel en Gelderland is het netwerk snel verspreid over heel Nederland. De Stichting Trekkershutten Nederland is op 31 juli 1986 opgericht. In 1995 kwamen daar de Vlaamse Trekkershutten bij.

Stichting Trekkershutten begon met een herkenbaar ontwerp om de uniformiteit in het aanbod Trekkershutten te stimuleren. De oorspronkelijke Trekkershut had vier types, verschillend in grootte en comfort: standaard, plus en comfort. In Vlaanderen werd de Vlaamse hut gebruikt. De kwaliteit van deze hutten is bewezen, er staan nog steeds heel veel van deze oorspronkelijke Trekkershutten in de Benelux. Ondertussen zijn er veel andere modellen bijgekomen, zoals bijvoorbeeld de Trek-in, de Pod en de Mobihut. Hiermee kun je altijd een bijzondere hut vinden die helemaal naar je smaak is.

Trek-in, de duurzame Trekkershut
In de markt van de verblijfsrecreatie is veel vraag naar een duurzame accommodatie met een bijzonder design. In 2012 heeft De Groene Koepel de Trek-in, de eerste duurzame Trekkershut ontwikkeld en op de markt gebracht. Door het bijzondere ontwerp van studenten van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). en comfort is de bezettingsgraad hoog. De negen ondernemers die momenteel een of meerdere Trek-ins hebben staan, zijn zeer tevreden over deze Trekkershut. Omdat deze echter niet meer in productie is, heeft ontwerper Tim van der Grinten een nieuw model uitgedacht. De ontwikkeling van deze nieuwe Trekkershut is in volle gang. Meer hierover in het persbericht.