Wandelen van Trekkershut naar Trekkershut

Trekkershutten zijn uitermate geschikt voor wandelende vakantiegangers. Je hoeft geen eigen kampeermiddelen mee te nemen, maar krijgt toch het kampeergevoel. Iedere Trekkershut is per nacht te boeken en dat maakt een tocht van hut naar hut erg aantrekkelijk.

Bekijk de routes van Trekkershut naar Trekkershut of stippel je eigen route uit in de zoekmachine. Bestel ook de overzichtskaart met alle Trekkershutten in de Benelux en Duitse Eifel.

Grote Routepaden (GR)

De Grote Routepaden of GR-paden zijn wandelroutes over lange afstand in Vlaanderen. De paden zijn in beide richtingen met een wit-rood teken gemarkeerd met stickers of met verf, aangebracht op wegmeubilair en in wandelgidsen beschreven. GR-paden doen de mooiste stukjes van België aan, door natuurgebieden met bos en heide, veldwegen en andere landelijke elementen. Een GR-pad is een meerdaagse wandelroute die verschillende regio’s verbindt, herkenbaar aan de wit-rode markering. Een Streek-GR is een meerdaagse rondwandeling met een sterk regionaal karakter en is herkenbaar aan de geel-rode markering. Kijk voor meer informatie op Grote Routepaden.

Lange Afstand Wandelpaden (LAW) en Streekpaden (SP)

Lange Afstand Wandelpaden (LAW) en Streekpaden (SP) vormen een landelijk dekkend routenetwerk in Nederland. Ze doen de mooiste stukjes van Nederland aan: bos en heide, polders en landgoederen. Zoveel mogelijk over onverharde paden en wegen. Maar ook idyllische dorpen en historische steden zijn in de wandelroutes opgenomen. Zo heb je altijd een afwisselende route. Kijk voor meer informatie op LAW's & Streekpaden.

Wandelaars Welkom!

Wandelaars Welkom is hét landelijke keurmerk voor horeca- en logiesbedrijven waar je als wandelaar bijzonder welkom bent. Bij bedrijven met het keurmerk ‘Wandelaars Welkom’ kun je rekenen op extra service:

Kijk voor meer informatie op Wandelaars Welkom.

Rustpunten

Een rustpunt (herkenbaar aan het rustpuntbord) tref je aan op een particulier erf, langs een wandel- of fietsroute. Bij een rustpunt kun je pauzeren, iets drinken, naar het toilet en je elektrische fiets weer opladen of repareren. Kijk voor meer informatie op www.rustpunt.nu.

3w Media Eindhoven
Fiets
a