Wijzigingen i.v.m. coronavirus

Per land zijn er regels opgenomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In de landen in het netwerk van Trekkershutten mag je in eigen land op pad. Wil je de grens over? Het Europees digitaal coronacertificaat is geldig vanaf 1 juli. Een samenvatting van de nationale maatregelen lees je op deze pagina. 

Boek je een Trekkershut via ons reserveringssysteem? We adviseren om na je boeking contact op te nemen met de eigenaar. Hij/zij kan je dan vertellen welke extra maatregelen genomen zijn om rekening mee te houden. Uiteraard vragen wij je om ten alle tijden je verantwoordelijkheid te nemen en de maatregelen en adviezen van de lokale overheid op te volgen.

Laatste update: 30 juni 2021

Nederland
In alle veiligheidsregio's mogen de recreatiebedrijven open zijn. De ANWB geeft een goed overzicht van de algemene coronamaatregelen en informatie over vakantie in het algemeen.

Het merendeel van de Trekkershutten staan op campings. Bij de Trekkershutten zonder eigen sanitair gebruik je het centrale sanitairgebouw. Veel campingeigenaren hebben op hun terrein maatregelen genomen om zo veilig mogelijk op hun camping te verblijven. Hier lees je daar meer over.

Vanaf 15 mei 2021 mag je weer reizen naar landen met een laag besmettingsgraad. Check hier welke landen dit zijn. België, Luxemburg en Duitsland hebben momenteel code geel. Dat betekent dat je bij terugkeer naar Nederland geen negatieve coronatestuitslag hoeft te laten zien en niet in quarantaine.

Vanuit groene en gele landen zijn buitenlandse toeristen welkom.

België
Alle logiesvormen, waaronder de vakantieparken en campings, met inbegrip van hun open terrassen en sanitaire voorzieningen, mogen openen.  De binnengedeelten van hun restaurant, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten (bv. sportzaal, etc.) blijven nog dicht. Het zwembad (uitgezonderd de recreatieve en subtropische gedeeltes) mogen worden gebruikt, mits het respecteren van de regels in het protocol dat van toepassing is op zwembaden. bron: www.info-coronavirus.be/nl/faq/#id_7, Openbaar Leven, Wat met toerisme?

Voor België geldt een geel reisadvies. Voor buitenlanders die naar België komen uit gele of groene gebieden, is geen negatieve PPCR-test noodzakelijk. Actuele informatie.

Duitsland
Heel Duitsland heeft een geel reisadvies. De maatregelen verschillen per deelstaat en kunnen van de ene dag op de andere dag veranderen. Reisadvies

Luxemburg
Luxemburg heeft een geel reisadvies. Campings mogen (buitenlandse) gasten ontvangen. Ook de horeca op campings is open. Een mondkapje is verplicht. Men moet anderhalve meter afstand bewaren. Actuele informatie en reisadvies.

3w Media Eindhoven
Fiets
a