Nieuws

De laatste nieuwtjes over de Trekkershutten, kampeerterreinen, natuurbeheer en speciale evenementen.

 


Coronavirus (COVID-19)        Inspiratie    

Blog: Overnachten in een bijzondere Trek-in
19 december 2022

De Fazant op Natuurkampeerterrein Voscheheugte heeft de blauwdruk van een Trek-in: een huisje met een bijzonder kenmerkende vorm dat is gebouwd van materialen afkomstig van sloopprojecten. Hoe ziet-ie er van binnen uit, en hoe is het om daar te slapen? Dat vertelt Kirsten van Where She Goes ons.

Lees meer
Blog: Slapen in een boomhut
16 november 2022

Hoe is het om in een boomhut te slapen? Liv van Expeditie Kram probeerde het voor je uit.

Lees meer
Blog: Drie dagen wandelen langs Trekkershutten
14 juli 2022

Paulien van Outdoorinspiratie.nl liep een 3-daagse Trekkershuttentocht in Brabant.

Lees meer
Winnaars fotowedstrijd ‘De toekomst van ons landschap’
19 oktober 2021

Winnaars fotowedstrijd ‘De toekomst van ons landschap’ bekend!

Lees meer
Zoek en Boek geüpdatet
23 april 2021

Het is nu nog gemakkelijker om een Trekkershut te zoeken en boeken. We hebben het reserveringssysteem op de website verbeterd. Vooral de zoekmodule is overzichtelijker gemaakt.

Lees meer
Bloesemroutes
14 april 2021

In Nederland en België staan de bomen volop in bloei! En met de voorspelling van zacht lenteweer is dit hét moment om eropuit te trekken. Maak er een lang week en van en overnacht in een Trekkershut.

Lees meer
Nieuwe Trekkershutten in 2021
26 februari 2021

Het netwerk van Trekkershutten blijft vernieuwen. Er komen nieuwe locaties bij en er worden door bestaande campings nieuwe hutten geplaatst. Laat je verrassen door bijzondere Trekkershutten!

Lees meer
Vakantieparken in België weer open
8 februari 2021

Goed nieuws voor de vakantieparken en campings in België. Zij mogen heropenen op maandag 8 februari. Iedereen kan dus weer een Vlaamse Trekkershut boeken.

Lees meer
Winnaars fotowedstrijd Landschapskunst bekend
12 november 2020

Een half jaar na de lancering van de fotowedstrijd Landschapskunst mogen we de tien winnende inzendingen bekendmaken.

Lees meer
Vrijwilligers gezocht voor terreinbezoek Trekkershutten
6 november 2020

Voor de provincies Overijssel en Gelderland zoeken we (twee) vrijwilligers die af en toe de locaties met Trekkershutten willen bezoeken.

Lees meer
Vakantieparken en campings in België tijdelijk dicht
4 november 2020

In verband met de coronacrisis zijn de regels voor de lockdown in België verder aangescherpt. Dat betekent helaas dat alle vakantieparken en campings in België per 3 november 2020 dicht zijn gegaan.

Lees meer
Nacht van de Nacht
24 oktober 2020

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.

Lees meer
Vertrek Marieken Nieuwdorp bij De Groene Koepel
2 oktober 2020

Na twaalf jaar een voortrekkersrol te hebben vervuld op het gebied van duurzame verblijfsaccommodatie neemt directeur Marieken Nieuwdorp eind dit jaar afscheid van Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Ze laat een stevig gepositioneerde organisatie achter, die de toekenningen verricht, de belangen behartigt en de marketing verzorgt van Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en GroepsNatuurkampeerterreinen. Daarbij wordt de natuur centraal gesteld in het recreatiegedrag van de mens.

Lees meer
Gratis downloadbare kampeerkookboekjes
29 juli 2020

In een Trekkershut heb je vaak een kookgelegenheid, met een of twee pitten. Daar moet het elke avond op gebeuren: welke vakantiemaaltijd ga je hier nu weer op maken, een die niet te veel werk is – het is immers vakantie – maar die wél heel lekker smaakt. De nieuwe (gratis) kampeerkookboekjes van De Groene Koepel bieden soelaas: voor alleseters én veganisten.

Lees meer
Op vakantie in 2020
2 juli 2020

Met de zomervakantie in zicht zijn de vakantieplannen de afgelopen maanden aangepast. Uit recent onderzoek is gebleken dat de helft van de Nederlanders die met vakantie gaan, in eigen land blijft. Ook de Trekkershutten zijn populair. Het is aan te raden om tijdig te reserveren.

Lees meer
Het is Wereld Bijendag!
20 mei 2020

Fijne Wereld Bijendag! De bijenkolonie is rond deze tijd van het jaar zeer actief, produceert volop voorjaarshoning en gaat vaak zwermen. Ook zijn in mei vele wilde bijensoorten actief. Een mooi moment om eens extra stil te staan bij de bijen in je leefomgeving.

Lees meer
Te boeken: Trekkershutten met eigen sanitair
24 april 2020

We krijgen steeds vaker de vraag of er momenteel Trekkershutten te boeken zijn. In Nederland is per veiligheidsregio besloten of de recreatieterreinen open kunnen blijven. Waar het kan, kun je Trekkershutten met eigen sanitair boeken. Centrale faciliteiten, zoals het sanitairgebouw, restaurant en zwembad zijn overal gesloten.

Lees meer
Zo trek je er dit voorjaar thuis op uit!
10 april 2020

Maak van je huis een Trekkershut, in twaalf stappen.

Lees meer
Gratis download: Bijen Herkenningskaart
7 april 2020

Het aantal bijen is de laatste tijd sterk aan het afnemen. En dat is slecht nieuws, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Daarom slaan De Groene Koepel en de Bijenstichting de handen ineen, om Nederland samen een stukje bij-vriendelijker te maken!

Lees meer
Zwaar weer voor de recreatiebedrijven
3 april 2020

De coronacrisis treft ook de recreatiebranche hard. Het Paasweekend, Hemelvaart en Pinksteren zijn normaal gesproken weekenden waarop we er met z’n allen op uit trekken. Dit jaar is dat heel anders.

Lees meer
Aangepaste openingstijden
19 maart 2020

Vraag je je af of je nu ergens terecht kunt in een Trekkershut? In deze verwarrende tijden kun je het beste bij de bedrijven zelf nagaan of zij hun openingstijden hebben aangepast. Lees verder over de maatregelen in de Benelux.

Lees meer
Alle Trekkershutten op vernieuwde overzichtskaart
20 februari 2020

De nieuwe Trekkershuttenkaart is uit. Deze geactualiseerde uitgave geeft een overzicht van alle Trekkershuttenlocaties per 1 januari 2020. Deze papieren kaart met de contactgegevens van alle bedrijven met Trekkershutten is nog steeds een gewild item.

Lees meer
Wereldfietsbeurs
26 januari 2020

Ook dit jaar zijn wij aanwezig op de Wereldfietsbeurs, op zondag 26 januari in Ede.

Lees meer
Natuurliefhebbers genieten in bijzondere Trekkershut: Trek-in Arrow
9 januari 2020

Ben je een recreatieondernemer? Kom op 1 februari een kijkje nemen in de eerste Trek-in Arrow! Daarvoor ben je welkom bij Kijk op de Kieck in Riel, Noord-Brabant.

Lees meer
Nationale Tuinvogeltelling
19 december 2019

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Tel je ook mee? Het is leuk, makkelijk en belangrijk voor vogels.

Lees meer
Schrijf een review en win de Zakgids Vogels
29 augustus 2019

Overnacht je in 2019 in een Trekkershut in ons netwerk? Deel je ervaring en maak kans op de Zakgids Vogels van Nederland en België!

Lees meer
Win met je Waddenfoto!
6 augustus 2019

Heb je een mooie foto van jouw verblijf op de Wadden? Stuur hem dan in op www.visitwadden.nl/nl/deel-jouw-wadden, je kunt er heerlijke prijzen mee winnen!

Lees meer
Lemeler Esch op het NOS Journaal
4 augustus 2019

De Lemeler Esch was zondag 4 augustus op het NOS Journaal in een item over de ANWB beoordelingen van campings.

Lees meer
Meer weten over Trekkershutten?
28 mei 2019

Lees de laatste nieuwsbrief

Lees meer
Herken de vogel en win een Trekkershuttenkaart!
17 mei 2019

Raad welke vogel je hier hoort en maak kans op een Trekkershuttenkaart 2019

Lees meer
Gratis download: Vogelkaart
25 april 2019

Wakker worden in je Trekkershut met een gratis vogelconcert: vogels zijn onlosmakelijk met kamperen verbonden. Door naar vogels te leren kijken wordt een vakantie in de natuur nog completer. Stichting De Groene Koepel en Vogelbescherming helpen je graag op weg! Download nu de gratis vogelkaart om de vele vogels te ontdekken.

Lees meer
Website online
24 april 2019

Welkom op onze vernieuwde website.

Lees meer
3w Media Eindhoven
Fiets
a
3w Media Eindhoven
Fiets
a