KIES DE HUT DIE BIJ JE PAST

Er is behoorlijk wat keuze voor Trekkershutten aan het water, in Nederland en een paar in België. Je vindt ze vlak bij de zee, bij open water of bij een lokaal riviertje. De hutten zijn per nacht te boeken, waardoor je ook een route van hut naar hut over het water kunt uitstippelen. Of je blijft een hele week op dezelfde plek en maakt dagtochtjes met je eigen boot of een gehuurde kano. Reserveer je hut van tevoren, dan weet je zeker dat je er terechtkunt.

Er zijn verschillende typen Trekkershutten en ook de locaties waar ze staan verschillen onderling. Hou je van rustige natuurcampings of overnacht je het liefst op een plek waar een eetgelegenheid in de buurt is? Je vindt deze informatie allemaal op de terreinpagina’s van de hutten. Ook het voorzieningenniveau van de hutten is niet overal hetzelfde. Er zijn basic Trekkershutten en Trekkershutten met meer comfort.

  

Basic Trekkershutten

In een basic hut vind je de basisbenodigdheden voor een fijn verblijf: bedden met hoofdkussens, zitgelegenheid, licht en elektriciteit (en vaak meer). Een slaapzak, kussensloop en onderlaken breng je zelf mee. Je maakt gebruik van het sanitair op de camping en water haal je met een jerrycan. Bij vertrek laat je de hut bezemschoon achter.

Bekijk de Basic Trekkershutten aan het water

  

Comfort Trekkershutten

Wil je liever je eigen sanitair in of bij de hut, kies dan voor een Trekkershut uit de comfortklasse. Je hebt dan in elk geval een eigen toilet en soms ook een douche. Er is stromend water en vaak een keukentje of gootsteen. Ook deze hutten laat je bezemschoon achter.
  

Bekijk de Comfort Trekkershutten aan het water

  

Alle Trekkershutten

Wil je alle Trekkershutten bekijken? Klik dan op onderstaande button. In het kenmerkenoverzicht bij elke Trekkershut kun je zien wat er aan inventaris aanwezig is.
Met de extra zoekfilters op de zoek-en-boekpagina kun je zelf nog meer zaken selecteren die je graag in je Trekkershut aantreft.

Bekijk alle Trekkershutten aan het water

VAKANTIE IN JE MAILBOX!

Altijd op de hoogte zijn over Trekkershutten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Een vaarvakantie! Waar ga je heen?

  

Vaarroute plannen

App Waterkaarten Nederland

Deze app van de ANWB kun je gebruiken als routeplanner en navigatie voor vaarroutes in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Je vindt er actuele vaarinformatie, scheepvaartinformatie en stremmingen. Handig is de integratie van de Wateralmanak II in de app: hierin vind je alle brug- en sluistijden. De app is de eerste zeven dagen gratis, daarna moet je een abonnement nemen. Er is een versie voor iPhone en voor Android.

Waterkaarten ANWB

Heb je liever een papieren versie aan boord? De ANWB geeft waterkaarten en -gidsen uit van verschillende vaargebieden in Nederland.

Kaartplotter

Heb je een flinke (zeil)boot en vaar je vaak op open water, dan is een kaartplotter onmisbaar. Op dit bootnavigatiesysteem kun je bijvoorbeeld de BlueCharts van Garmin downloaden. Je kunt hierin routes plannen die rekening houden met de diepgang en doorvaarhoogtes.

  

Bestaande routes

In veel bekende watersportgebieden kun je allerlei mooie lokale vaarroutes vinden. Vaak kun je ter plekke een kaart kopen bij de VVV of een jachthaven.

Tips voor mooie vaarbestemmingen vind je op de website Ik ben op Reis.

Ga je met een sloep, kijk dan op de website van Sloepennetwerk.

Kano, kajak of SUP

Ben je meer van het peddelen? Op Kanoweb vind je uitgebreide informatie over mooie routes om te kanoën, kajakken of suppen, maar ook tips voor kanotrektochten, evenementen en alles wat je maar wilt weten over je favoriete peddelsport.

Op de website Kanoroutes.nl vind je nog meer tips voor mooie dagtochten, verzameld door een fervent kajakker.

  

Er even op uit? Huur een Trekkershut!    ZOEK & BOEK

  

Fiets
a