TOEGANKELIJKE TREKKERSHUTTEN

Als je niet goed ter been bent, of je zit in een rolstoel, dan lijkt een vakantie in een Trekkershut misschien een uitdaging. Het tegendeel is waar! Veel Trekkershutten zijn zodanig aangepast dat mensen met een mobiele beperking er een hele fijne vakantie kunnen beleven: je bent lekker de hele dag buiten en ’s avonds heb je het gemak van je eigen huisje in de natuur.

Lees meer

WIL JE OVERZICHT VAN ALLE TOEGANKELIJKE TREKKERSHUTTEN?    BEKIJK ZE ALLEMAAL

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN TOEGANKELIJKE TREKKERSHUT?

Een toegankelijke Trekkershut is in de eerste plaats ruim genoeg om met een rolstoel, rollator of scootmobiel te betreden. Verder zijn er verschillende aanpassingen waardoor je verblijf nét wat handiger is. Bij hutten met eigen sanitair is vaak de badkamer en/of het toilet aangepast. Overnacht je in een hut zonder eigen toilet, dan zijn er vaak speciale voorzieningen aanwezig in het sanitairgebouw. 

Bij de extra zoekfilters kun je zoeken op hutten die rolstoeltoegankelijk zijn. We raden aan om even contact op te nemen met de beheerder van het terrein van je keuze om na te vragen welke voorzieningen er precies aanwezig zijn. Dan weet je zeker dat je een fijne vakantie tegemoet gaat!

  

  

  

Altijd op de hoogte zijn over Trekkershutten? Meld je aan voor de nieuwsbrief! AANMELDEN

OP PAD MET EEN BEPERKING

De Groene Koepel vindt het belangrijk dat iederéén eropuit kan. We stimuleren de bij ons aangesloten recreatiebedrijven om hun terrein en Trekkershut zo in te richten dat ook degenen met een mobiele beperking er terecht kunnen. 

Wil je meer informatie over op pad gaan met een beperking? Er zijn verschillende websites, organisaties en bloggers die je kunnen voorzien van tips en adviezen. Hieronder noemen we er een paar:

  

Eelke Droomt

Eelke Kelderman maakte jaren geleden een Trekkershuttentocht in haar rolstoel. In 2019 vertelde ze over haar ervaringen op het congres van De Groene Koepel om campingbeheerders te laten zien wat voor verschil een paar aanpassingen kunnen maken.

Lees hier haar blog

  

MEE Vakantiewijzer

De MEE Vakantiewijzer geeft checklists voor waar je op kunt letten bij de keuze voor een geschikte accommodatie en geeft verdere tips voor websites en organisaties die toegankelijke vakanties aanbieden.

MEE Vakantiewijzer

  

Natuur zonder drempels

De natuur in gaan met een rolstoel of een andere beperking is niet altijd even makkelijk.
Op de website Natuur zonder drempels vind je informatie over toegankelijke Nederlandse natuur. Ondernemers en beheerders worden gestimuleerd om de natuur beter toegankelijk te maken. En je vindt er nieuwsitems over natuur- en recreatiegebieden waar je al makkelijk(er) met een beperking terechtkunt.

Natuur zonder drempels

WIL JE ALLE TYPEN TREKKERSHUTTEN ZIEN?      BEKIJK ZE ALLEMAAL

  

3w Media Eindhoven
Fiets
a