Meerdaagse wandeltochten

Een lange wandeltocht plannen vereist enige voorbereiding. Maar als je eenmaal de juiste spullen in je rugzak hebt zitten (en hij is niet te zwaar), dan ben je klaar voor een topvakantie! Een mooie wandelroute is daarbij onmisbaar. Hieronder geven we je wat tips voor het vinden van de leukste routes in de Benelux: bestaande routes én manieren om zelf een route te plannen. Langs veel routes kun je overnachten in Trekkershutten!
 
Tip: op elke Trekkershuttenpagina staat onderaan aangegeven welke fiets-of wandelroute vlak langs de locatie komt.

  
Wandelnet

Op de website van Wandelnet vind je uitgebreide informatie over Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW), Streekpaden (SP) en OV-wandelingen (ook meerdaags). De bekendste route in Nederland is het Pieterpad, van Noord-Groningen tot Zuid-Limburg, maar er zijn zo veel andere mooie routes! Er ligt een netwerk van wel 7500 km, alleen al in Nederland. Stippel je liever zelf een route uit, dan kun je de routeplanner van Wandelnet gebruiken. Je maakt dan een route via wandelknooppunten.  

NAAR WANDELNET

  
Grote Routepaden (GR)

In Vlaanderen en Wallonië heb je een heel netwerk aan Grote Routepaden (GR’s) en Streek GR’s die zich fantastisch lenen voor een mooie wandelvakantie. Op de website van Grote Routepaden vind je alle informatie die je nodig hebt: een overzicht van alle routes, de details per route en gpx-bestanden die je kunt downloaden. In de webshop kun je verschillende topogidsen bestellen van GR-routes.

NAAR GROTE ROUTEPADEN

  

  
Wandelen in Luxemburg

Luxemburg is niet zo groot, maar je kunt er heel wat af wandelen! De site Visit Luxembourg heeft een mooie overzichtspagina waar je de meeste (inter)nationale routes kunt terugvinden. En op deze site  vind je handige wandelkaarten per route, die je kunt overzetten naar je telefoon via een QR-code.

VISIT LUXEMBOURG

  

  
Rustpunten

In een flink aantal provincies in Nederland kun je rustpunten tegenkomen tijdens je wandeltocht. Dat zijn fijne pauzeplekken op boerenerven, landgoederen, bij musea, bed & breakfasts of particuliere grond, waar je (vaak tegen een vrijwillige vergoeding) iets kunt drinken, eten, even fijn kunt zitten, naar het toilet gaan, etcetera. Soms zijn er ook boeren- en/of streekproducten te koop.

NAAR DE RUSTPUNTEN

Fiets
a