Wat zijn Trekkershutten?

Trekkershutten bestaan in allerlei soorten en maten, van vrij basic tot behoorlijk luxe.

Het zijn houten huisjes die je per nacht kunt huren. Ze staan op campings, landgoederen, bij jachthavens of in natuurgebieden. De luxe Trekkershutten hebben eigen sanitair en uitgebreidere voorzieningen, bij de eenvoudig ingerichte hutten maak je gebruik van het sanitair van de camping. Trekkershutten zijn ideaal als je wilt rondreizen zonder tent, maar ook voor een langer verblijf met je gezin of vriendengroep.

Trekkershut® is een gedeponeerd handelsmerk van Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. We controleren en bewaken de kwaliteit van de Trekkershutten in ons netwerk, zodat je als gast weet wat je kunt verwachten. Je kunt een erkende Trekkershut herkennen aan het gevelbordje met het Trekkershuttenlogo.  

Elk jaar geven we de Trekkershuttenkaart uit, met een up-to-date overzicht van alle aangesloten locaties met Trekkershutten.

Er zijn 750 Trekkershutten aangesloten in het netwerk               BEKIJK ZE ALLEMAAL

Type trekkershutten

Er zijn heel veel verschillende typen Trekkershutten. Van de basic klassieke blokhutten tot hypermoderne Trek-ins en lodges, wijnvaten en Pods: er is voor ieder wat wils! Ben je op zoek naar een bepaald type hut, zoek dan via onderstaande blokjes. 

Altijd op de hoogte zijn over Trekkershutten? Meld je aan voor de nieuwsbrief! AANMELDEN

KIES DE HUT DIE BIJ JE PAST

Het voorzieningenniveau verschilt per type hut. We hebben alle hutten ingedeeld in twee categorieën: basic Trekkershutten en Trekkershutten met meer comfort.

BASIC TREKKERSHUTTEN

In een basic hut vind je de basisbenodigdheden voor een fijn verblijf: bedden met hoofdkussens, zitgelegenheid, licht en elektriciteit (en vaak meer). Een slaapzak, kussensloop en onderlaken breng je zelf mee. Je maakt gebruik van het sanitair op de camping en water haal je met een jerrycan.
Bij vertrek laat je de hut bezemschoon achter.
 
 

Zoek alle Basic Trekkershutten 

COMFORT TREKKERSHUTTEN

Wil je liever je eigen sanitair in of bij de hut, kies dan voor een Trekkershut uit de comfortklasse. Je hebt dan in elk geval een eigen toilet en soms ook een douche. Er is stromend water en vaak een keukentje of gootsteen. 

Ook deze hutten laat je bij vertrek bezemschoon achter.  

 
Zoek alle Comfort Trekkershutten

Even eropuit? Huur een Trekkershut!

3w Media Eindhoven
Fiets
a