Overnacht in een Trekkershut

Voor mensen die houden van buiten zijn, is een weekendje weg in een Trekkershut ideaal: het is relatief goedkoop én je hebt je eigen huisje voor 2 tot 6 personen midden in de natuur, op een camping of een landgoed. Geen gedoe met kampeerspullen voor dat korte weekend, maar wel de beleving van het buiten zijn: lekker eten voor je huisje of een boekje lezen in de zon. Kinderen kunnen fijn buitenspelen. Reserveer je hut van tevoren, dan weet je zeker dat je er terechtkunt.

Er zijn verschillende typen Trekkershutten en ook de locaties waar ze staan verschillen onderling. Hou je van rustige natuurcampings of overnacht je het liefst op een plek waar een eetgelegenheid in de buurt is? Je vindt deze informatie allemaal op de terreinpagina’s van de hutten. Ook het voorzieningenniveau van de hutten is niet overal hetzelfde. Er zijn basic Trekkershutten en Trekkershutten met meer comfort.  

  

Basic Trekkershutten

In een basic hut vind je de basisbenodigdheden voor een fijn verblijf: bedden met hoofdkussens, zitgelegenheid, licht en elektriciteit (en vaak meer). Een slaapzak, kussensloop en onderlaken breng je zelf mee. Je maakt gebruik van het sanitair op de camping en water haal je met een jerrycan. Bij vertrek laat je de hut bezemschoon achter.

Bekijk alle Basic Trekkershutten

  

Comfort Trekkershutten

Wil je liever je eigen sanitair in of bij de hut, kies dan voor een Trekkershut uit de comfortklasse. Je hebt dan in elk geval een eigen toilet en soms ook een douche. Er is stromend water en vaak een keukentje of gootsteen. Ook deze hutten laat je bezemschoon achter.
  

Bekijk alle Comfort Trekkershutten

  

Alle Trekkershutten

Wil je alle Trekkershutten bekijken? Klik dan op onderstaande button. In het kenmerkenoverzicht bij elke Trekkershut kun je zien wat er aan inventaris aanwezig is.
Met de extra zoekfilters op de zoek-en-boekpagina kun je zelf nog meer zaken selecteren die je graag in je Trekkershut aantreft.

Bekijk alle Trekkershutten

Tips voor een weekendje weg

Je kunt natuurlijk van alles doen tijdens een weekendje weg. Hieronder geven we je wat tips ter inspiratie:

  

Stedentrip

Er zijn zó veel leuke steden te bezoeken in Nederland en België. Sla de geijkte grote steden eens over en denk aan bijzondere Hanzesteden (of -stadjes) als Elburg, Hattem, Harderwijk of Kampen. Of kies vestingstadjes als Heusden, Zaltbommel of Woudrichem. Wil je toch liever wat meer ‘stad’, dan zijn Leuven, Brugge en Kortrijk (Lille) in België leuke alternatieven, of bijvoorbeeld Amersfoort, Deventer en Roermond in Nederland.
  

  

Wandelen of fietsen

Je kunt natuurlijk van hut naar hut wandelen of fietsen, maar fijne dagtochtjes maken in de buurt van je Trekkershut kan natuurlijk ook.
Van de Duitse Eifel en Noord-Luxemburg tot aan de Noord-Hollandse polders: overal vind je fijne Trekkershutten als uitvalsbasis voor mooie wandelingen en fietstochten.

  

Uitwaaien aan zee

Een weekendje aan zee, dat klinkt velen van ons als muziek in de oren. Gelukkig hebben we een lange kustlijn, van de Waddenzee tot aan zuiden van België waar je kunt overnachten in Trekkershutten. In de zomer kan het behoorlijk druk zijn langs de Belgische kustlijn, Zeeland en Zuid-Holland. Reserveer op tijd! Hoe noordelijker, hoe rustiger (met uitzondering van de Waddeneilanden). Buiten de zomer is het overal minder druk geniet je extra van de geuren en geluiden van de zee. Zie hier voor Trekkershutten aan zee.

  

Cultureel erfgoed

Je kunt je weekend ook plannen rondom het bezoeken van bijzonder cultureel erfgoed. Hierbij kun je denken aan de Hollandse Waterlinie, Schokland en de Noordoostpolder, de Afsluitdijk of de 32 Belforten in Vlaanderen. Zowel België als Nederland hebben verschillende UNESCO werelderfgoederen, maar als je zoekt op ‘cultureel erfgoed’ dan vind je nog veel meer bijzondere plekken om te ontdekken.

Er even op uit? Huur een Trekkershut!    ZOEK & BOEK

  

Fiets
a